Menu RedPoint
Pizza
Serwujemy klasyczną pizzę rzymską o średnicy 32 cm opartą na jakości składników sprowadzanych z Włoch, nasze ciasto leżakuje 48 godzin, przez co jest delikatne i lekkostrawne.
1. Margalef (Margeritta) 34,-
Pomidory Pelati, mozzarella Fior di Latte, bazylia, Grana Padano
2. Osp (Prosciutto funghi) 38,-
Pomidory Pelati, mozzarella Fior di Latte, włoska szynka Cotto, pieczarki marynowane w ziołowym oleju
3. Sicurana (Salami Napoli) 39,-
Pomidory Pelati, mozzarella Fior di Latte, salami Napoli
4. El Chorro (Funghi) 44,-
Sos śmietanowo-ziołowy, mozzarella Fior di Latte, borowiki, podgrzybki, cebula, czosnek
5. Kalymnos (Capra) 47,-
Pomidory Pelati, mozzarella Fior di Latte, salami Spianata, rolada kozia, karmelizowana cebula, orzech włoski
6. Rocklands (Capricciosa) 44,-
Pomidory Pelati, mozzarella Fior di Latte, włoska szynka Cotto, pieczarki marynowane w ziołowym oleju, karczochy, oliwki
7. Magic Wood (Parma) 50,-
Pomidory Pelati, mozzarella Fior di Latte, włoska szynka dojrzewająca, rukola, pomidorki Carbone, Grana Padano
8. Albarracin (Diavola) 42,-
Pomidory Pelati, mozzarella Fior di Latte, salami Spianata, papryczki pikantne, cebula
9. Paklenica (Vegetariana) 44,-
Salsa z żółtego pomidora, mozzarella Fior di Latte, grillowane warzywa, pomidorki Carbone, Ricotta, oliwa czosnkowa
10. Adrspach 46,-
Pomidory Pelati, mozzarella Fior di Latte, włoskie salami Spianata, Mascarpone, salsa z zielonego pomidora, pikantne papryczki
11. Arco 46,-
Pomidory Pelati, mozzarella Fior di Latte, salami Spianata, gorgonzola, pieczarki marynowane w ziołowym oleju, czerwona cebula karmelizowana
12. Labak 43,-
Pomidory Pelati, mozzarella Fior di latte, włoska szynka Cotto, kiełbasa wiejska, cebula, czosnek, pomidor Carbone
13. Rudawy 49,-
Pomidory Pelati, mozzarella Fior di Latte, szynka Cotto, salami Napoli, oliwki Riviera, salsa paprykowa, Mascarpone
14. Jura 45,-
Nutella, bita śmietana, owoce sezonowe
Zupy
1. Krem z pomidorów z Burratą i bazylią 26,-
Makarony
1. Spaghetti Pomodoro 35,-
Makaron spaghetti, sos z pomidorów San Marzano, Grana Padano, bazylia
2. Tagliatelle Ragu 44,-
Tagliatelle, długo gotowany sos mięsny wieprzowo-wołowy z dodatkiem pomidorów Pelati oraz ziół, Grana Padano
3. Tagliatelle Krewetkowe 49,-
Tagliatelle, krewetki, białe wino, masło, natka pietruszki, chili, pomidorki Carbone
4. Gnocchi al Sorrentina 39,-
Włoskie kluseczki skąpane w sosie z pomidorów San Marzano, mozzarella, Grana Padano, zapiekane w piecu
5. Spaghetti al Pesto 45,-
Makaron spaghetti z domowej roboty pesto z bazyli, Grana Padano, Burrata, pomidorki Carbone
6. Tortellini z mięsem 45,-
Tradycyjne włoskie pierożki z nadzieniem mięsnym, sos śmietanowy z dodatkiem szynki Cotto, Grana Padano
7. Lasagne 35,-
Płaty makaronu lasagne przekładane sosem mięsnym oraz sosem beszamel, ser Grana Padano
8. Spaghetti z nutą Peperoncino 36,-
Makaron spaghetti, pomidorki, czosnek, chili, natka pietruszki, Grana Padano
9. Mezzelune z Parmigiano Reggiano i truflą 48,-
Włoskie pierożki nadziewane certyfikowanym Parmigiano Reggiano oraz truflą posypane Grana Padano i masłem truflowy
Sałatki
1. Grecca 38,-
Pomidor, ogórek, papryka, czerwona cebula, oliwki, wysokiej jakości oliwa z oliwek z oregano, sok z
cytryny, feta D.O.P. , Focaccia
2. Capra 42,-
Mix sałat, gotowany burak, grillowana gruszka, prażone orzechy, grillowany plaster rolady koziej, sos
winegret, Focaccia
3. Burratina 45,-
Mix sałat, pomidorki Carbone, grubo mielony pieprz, Burrata, szynka dojrzewająca, sos winegret, Focaccia
Desery
1. Tiramisu 24,-
Biszkopty Savoiardi, kawa Espresso, Amaretto, krem z Mascarpone, kakao
2. Tiramisu pistacjowe 27,-
Biszkopty Savoiardi, kawa Espresso, krem z Mascarpone i pistacji, kruszone pistacje
3. Tiramisu al Limoncello 26,-
Biszkopty Savoiardi, kawa Espresso, Limoncello, krem z Mascarpone, lemon curd, cytryna
4. Cannolo Siciliano 30,-
Rurka z ciasta kruchego, krem z owczej Ricotty, kruszone pistacje, cukier puder, lody pistacjowe
5. Deser Panna Cotta 27,-
Śmietana gotowana na karmelu, mus z malin, owoce sezonowe
Napoje gorące
1. Kawa Espresso 30 ml 8,-
2. Kawa Espresso Doppio 60 ml 11,-
3. Kawa Americano 180 ml 12,-
4. Kawa Crema 180 ml 12,-
5. Kawa Cappuccino 180 ml 14,-
6. Kawa Flat White 180 ml 13,-
7. Kawa Latte 240 ml 15,-
8. Kawa Latte Macchiato 240 ml 15,-
9. Kawa Espresso tonic 260 ml 17,-
10. Kawa Espresso orange 260 ml 17,-
* mleko bez laktozy / sojowe / owsiane dopłata 3 ,-
11. Richmont Assan Himalaya (czarna) 350 ml 14,-
12 Richmont Earl Grey Blue (czarna) 350 ml 14,-
13. Richmont Gunpowder Green (zielona) 350 ml 14,-
14. Richmont White Pearl of Fujian (biała) 350 ml 14,-
15. Richmont Peppermint Green (miętowa) 350 ml 14,-
16. Richmont kompozycja owocowa 350 ml 14,-
Napoje zimne
1. Woda Kropla Beskidu Delice (gazowana) 330 ml 7,-
2. Woda Kropla Beskidu (niegazowana) 330 ml 7,-
3. Woda Kropla Beskidu Delice (gazowana) 750 ml 16,-
4. Woda Kropla Beskidu (niegazowana) 750 ml 16,-
5. Coca-Cola ZERO 250 ml 9,-
6. Coca-Cola Original Taste 250 ml 9,-
7. Fanta pomarańczowa 250 ml 9,-
8. Sprite 250 ml 9,-
9. Cappy 250 ml 9,-
Pomarańczowy, Jabłkowy
10. SODA (włoska lemoniada gazowana) 330 ml 12,-
Lemon, Orange, Mojito, Chino
11. CUDO Kombucha 500 ml 14,-
Mango, Imbir, Marakuja, Malina, Pu-erh, Jaśmin, Tropical Sencha
12. Lemoniada 250 ml 18,-
Truskawka/Bazylia, Marakuja/Mango/Limonka, Limonka/Mięta
13. Sok pomarańczowy (wyciskany) 300 ml 20,-
Piwa rzemieślnicze
Browar za Miastem – piwo butelkowe
1. Letnie klimaty (Citrus Lager) 16,-
10,5° 3,9% alk. 500 ml
2. Na wypasie (Session IPA) 16,-
11,0° 4,5% alk. 500 ml
3. Lekkie życie (Fruit Ale) 16,-
12,0° 4,6% alk. 500 ml
4. Długi weekend (Pilsner) 16,-
12,0° 5,0% alk. 500 ml
5. Letnia przygoda (lekka IPA) 16,-
12,4° 4,0% alk. 500 ml
6. Słoneczny dzień (Pszeniczne) 16,-
12,4° 5,0% alk. 500 ml
7. Piątek wieczór (Hazy APA) 16,-
12,5° 5,2% alk. 500 ml
8. Dzień wolny (Pszeniczne) 16,-
12,5° 5,6% alk. 500 ml
9. Własne sprawy (APA) 16,-
13,0° 5,6% alk. 500 ml
10. Święty spokój (American IPA) 16,-
14,0° 6,5% alk. 500 ml
11. Cichy wieczór (Żytnie bawarskie) 16,-
14,0° 5,8% alk. 500 ml
12. Dobra noc (Stout owsiany) 16,-
15,0° 5,8% alk. 500 ml
13. Pełen luz (Black IPA) 16,-
16,0° 6,5% alk. 500 ml
14. Leniwe chwile (New England IPA) 16,-
15,0° 6,0% alk. 500 ml
15. Dzień dobry (bezalkoholowa APA) 16,-
7,0° 0,5% alk. 500 ml
16. Dzień dobry (bezalk. APA z suszem) 16,-
7,0° 0,5% alk. 500 ml
17. 5th element (APA) 16,-
7,0° 0,5% alk. 500 ml
18. Letnia przygoda (bezalk. IPA) 16,-
12,4° 0,5% alk. 500 ml
Browar za Miastem – piwo lane
1. Długi weekend (Pilsner) 300ml 13,-
12,0° 5,0% alk. 500ml 16,-
2. Piwo sezonowe (zapytaj obsługi) 300ml 13,-
500ml 16,-
Wina
Spumante Millesimato (Wino musujące) 150ml (kieliszek) 18,-
Prosecco extra dry 11% alk., Winnica: Villa Sandi 750ml (butelka) 80,-
Pinot Grigio Delle (Wino białe) 150ml (kieliszek) 15,-
12% alk. 500ml (karafka) 40,-
1000ml (karafka) 70,-
Cabernet Sauvignon (Wino czerwone) 150ml (kieliszek) 15,-
12% alk. 500ml (karafka) 40,-
1000ml (karafka) 70,-
Drinki
Koktajle alkoholowe
1. Fragolino 30,-
Fragolino, syrop truskawkowy, sok z cytryny, bazylia
2. Pink 32,-
Gin pink, syrop brzoskwiniowy, sok z cytryny, tonic Kinley Rose
3. Vetz tonic 31,-
Prosecco, Vetz, Kinley tonic water
4. Aperol 30,-
Prosecco, Aperol, splash wody gazowanej
Mocktaile (koktaile bezalkoholowe)
5. Limoncello spritz 0% 28,-
Opis składników stosowanych po pizzy, makaronów, sałatek
Pomidory San Marzano – pomidory uprawiane na małym obszarze wokół Neapolu, są uznawane za jedne z najlepszych pomidorów do sosów i dań kuchni włoskiej.
Pomidory Pelati – pomidory, które charakteryzują się słodkim smakiem i niezwykłym aromatem, mają gęstą konsystencję i jasnoczerwony kolor.
Mozzarella Fior di Latte – delikatny ser o przyjemnym kremowym smaku i białym kolorze.
Salami Spianata – lekko pikantne dojrzewające salami.
Salami Napoli – delikatnie łagodne salami produkowane z najwyższej jakości mięsa wieprzowego.
Parmigiano Reggiano – to król włoskich serów, twardy, dojrzewający ser z mleka krowiego, który powstaje wyłącznie w określonych regionach Włoch. Dojrzewa od 12 nawet do 36 miesięcy.
Pancetta Arrotolata – rolowana wersja pancetty, czyli surowego boczku wieprzowego, przyprawionego i suszonego. Dojrzewa przez kilka tygodni lub miesięcy.
Szynka dojrzewająca – włoska surowa szynka wytwarzana z całych udźców tradycyjnymi metodami.
Grana Padano – rodzaj sera wytwarzany z mleka krowiego, jeden z najbardziej znanych włoskich serów.
Gorgonzola – ser miękki dojrzewający pochodzący z włoskiego regionu Lombardia.
Pomidorki Carbone – pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, lekko podsuszone.
Burrata – świeża włoska mozzarella, w środku której kryje Stracciatella, pochodzi z Apulii, niesamowicie kremowa.
Ricotta – delikatny, kremowy ser, lekki, łagodny i niezwykle wszechstronny.
Tagliatelle – klasyczny włoski makaron, długie płaskie wstążki, które idealnie chwytają sos. Pochodzi z regionu Emilia-Romagna.
Makaron bezglutenowy – zapytaj obsługę.
Lista alergenów dostępna jest u obsługi restauracji.