Menu RedPoint

Pizza

Serwujemy klasyczną pizzę rzymską o średnicy 32 cm opartą na jakości składników sprowadzanych z Włoch, nasze ciasto leżakuje 48 godzin, przez co jest delikatne i lekkostrawne.

1. Margalef (Margeritta)  34,-

Pomidory Pelati, mozzarella Fior di Latte, bazylia, Grana Padano

2. Osp (Prosciutto funghi)  38,-

Pomidory Pelati, mozzarella Fior di Latte, włoska szynka Cotto, pieczarki marynowane w ziołowym oleju

3. Sicurana (Salami Napoli)  39,-

Pomidory Pelati, mozzarella Fior di Latte, salami Napoli

4. El Chorro (Funghi)  44,-

Sos śmietanowo-ziołowy, mozzarella Fior di Latte, borowiki, podgrzybki, cebula, czosnek

5. Kalymnos (Capra)  47,-

Pomidory Pelati, mozzarella Fior di Latte, salami Spianata, rolada kozia, karmelizowana cebula, orzech włoski

6. Rocklands (Capricciosa)  44,-

Pomidory Pelati, mozzarella Fior di Latte, włoska szynka Cotto, pieczarki marynowane w ziołowym oleju, karczochy, oliwki

7. Magic Wood (Parma)  50,-

Pomidory Pelati, mozzarella Fior di Latte, włoska szynka parmeńska, rukola, pomidorki Carbone, Grana Padano

8. Albarracin (Diavola)  42,-

Pomidory Pelati, mozzarella Fior di Latte, salami Spianata, papryczki pikantne, cebula

9. Paklenica (Vegetariana)  44,-

Salsa z żółtego pomidora, mozzarella Fior di Latte, grillowane warzywa, pomidorki Carbone, Ricotta, oliwa czosnkowa

10. Adrspach  46,-

Pomidory Pelati, mozzarella Fior di Latte, włoskie salami Spianata, Mascarpone, salsa z zielonego pomidora, pikantne papryczki

11. Arco  46,-

Pomidory Pelati, mozzarella Fior di Latte, salami Spianata, gorgonzola, pieczarki marynowane w ziołowym oleju, czerwona cebula karmelizowana

12. Labak  43,-

Pomidory Pelati, mozzarella Fior di latte, włoska szynka Cotto, kiełbasa wiejska, cebula, czosnek, pomidor Carbone

13. Rudawy  49,-

Pomidory Pelati, mozzarella Fior di Latte, szynka Cotto, salami Napoli, oliwki Riviera, salsa paprykowa, Mascarpone

14. Jura  45,-

Nutella, bita śmietana, owoce sezonowe

Zupy

1. Krem z pomidorów z burratą i bazylią   26,-

Makarony

1. Spaghetti Pomodoro   35,-

Makaron spaghetti, sos z pomidorów San Marzano, Grana Padano, bazylia

2. Tagliatelle Ragu   44,-

Tagliatelle, długo gotowany sos mięsny wieprzowo-wołowy z dodatkiem pomidorów Pelati oraz ziół, Grana Padano

3. Tagliatelle Krewetkowe   49,-

Tagliatelle, krewetki, białe wino, masło, natka pietruszki, chili, pomidorki Carbone

4. Gnocchi Alla Sorrentina   39,-

Włoskie kluseczki skąpane w sosie z pomidorów San Marzano, mozzarella, Grana Padano, zapiekane w piecu

5. Spaghetti al Pesto   45,-

Makaron spaghetti z domowej roboty pesto z bazyli, Grana Padano, Burrata, pomidorki Carbone

6. Tortellini z mięsem   45,-

Tradycyjne włoskie pierożki z nadzieniem mięsnym, sos śmietanowy z dodatkiem szynki Cotto, Grana Padano

7. Lasagne   35,-

Płaty makaronu lasagne przekładane sosem mięsnym oraz sosem beszamel, ser Grana Padano

8. Spaghetti z nutą Peperoncino   36,-

Makaron spaghetti, pomidorki, czosnek, chili, natka pietruszki, Grana Padano

9. Mezzelune z Parmigiano Reggiano i truflą   48,-

Włoskie pierożki nadziewane certyfikowanym Parmigiano Reggiano oraz truflą posypane Grana Padano i masłem truflowy

Sałatki

1. Grecca   38,-

Pomidor, ogórek, papryka, czerwona cebula, oliwki, wysokiej jakości oliwa z oliwek z oregano, sok z
cytryny, feta D.O.P. , Focaccia

2. Capra   42,-

Mix sałat, gotowany burak, grillowana gruszka, prażone orzechy, grillowany plater rolady Koziej, sos
winegret, Focaccia

3. Burratina   45,-

Mix sałat, pomidorki Carbone, grubo mielony pieprz, Burrata, sos winegret, Focaccia

Desery

1. Tiramisu   24,-

Biszkopty Savoiardi, Amaretto, Mascarpone, kakao

2. Tiramisu pistacjowe   27,-

Biszkopty Savoiardi, Amaretto, krem z Mascarpone i pistacji, kruszone pistacje

3. Cannolo Siciliano   25,-

Rurka z ciasta kruchego, krem z owczej Ricotty, kruszone pistacje, cukier puder

Napoje gorące

1. Kawa Espresso   30 ml   8,-
2. Kawa Espresso Doppio   60 ml   11,-
3. Kawa Americano   180 ml   12,-
4. Kawa Crema   180 ml   12,-
5. Kawa Cappuccino   180 ml   14,-
6. Kawa Flat White   180 ml  13,-
7. Kawa Latte   240 ml   15,-
8. Kawa Latte Macchiato    240 ml   15,-

* mleko bez laktozy / sojowe / owsiane    dopłata 3 ,-

9. Richmont Assan Himalaya (czarna)   350 ml   14,-
10 Richmont Earl Grey Blue (czarna)   350 ml   14,-
11. Richmont Gunpowder Green (zielona)   350 ml   14,-
12. Richmont White Pearl of Fujian (biała)   350 ml   14,-
13. Richmont Peppermint Green (miętowa)   350 ml   14,-
14. Richmont kompozycja owocowa   350 ml   14,-

Napoje zimne

1. Woda Kropla Beskidu Delice (gazowana)   330 ml   7,-
2. Woda Kropla Beskidu (niegazowana)  330 ml   7,-
3. Woda Kropla Beskidu Delice (gazowana)   750 ml   16,-
4. Woda Kropla Beskidu (niegazowana)   750 ml   16,-
5. Coca-Cola ZERO   250 ml   9,-
6. Coca-Cola Original Taste   250 ml   9,-
7. Fanta pomarańczowa   250 ml   9,-
8. Sprite   250 ml   9,-
9. Cappy   250 ml   9,-

Pomarańczowy, Jabłkowy, Multiwitamina, Grapefruit

10. SODA (włoska lemoniada gazowana) 330 ml               12,-

Lemon, Orange, Mojito, Chino

11. CUDO Kombucha   500 ml   14,-

Mango, Imbir, Marakuja, Malina

12. Lemoniada   250 ml   18,-

Truskawka/Bazylia, Marakuja/Mango/Limonka

13. Sok pomarańczowy (wyciskany)   300 ml   20,-

Piwa rzemieślnicze

Browar za Miastem – piwo butelkowe

1. Letnie klimaty (Citrus Lager)  16,-

10,5°, 3,9% alk.    500 ml        

2. Na wypasie (Session IPA)   16,-

11,0°, 4,5% alk.    500 ml 

3. Lekkie życie (Fruit Ale)   16,-

12,0°, 4,6% alk.    500 ml 

4. Długi weekend (Pilsner)  16,-

12,0°, 5,0% alk.    500 ml 

5. Letnia przygoda (lekka IPA)  16,-

12,4°, 4,0% alk.    500 ml

6. Słoneczny dzień (Pszeniczne)   16,-

12,4°, 5,0% alk.    500 ml   

7. Piątek wieczór (Hazy APA)   16,-

12,5°, 5,2% alk.    500 ml   

8. Dzień wolny (Pszeniczne)   16,-

12,5°, 5,6% alk.    500 ml      

9. Własne sprawy (APA)   16,-

13,0°, 5,6% alk.    500 ml   

10. Święty spokój (American IPA)   16,-

14,0°, 6,5% alk. 500 ml

11. Dobra noc (Stout owsiany)   16,-

15,0°, 5,8% 500 ml        

12. Leniwe chwile (New England IPA)   16,-

15,0°, 6,0% alk. 500 ml

13. Dzień dobry (APA)   16,-

7,0°, 0,5% alk.      500 ml         

14. 5th element (APA)   16,-

7,0°, 0,5% alk.      500 ml         

Wina

Wina musujące

Spumante Millesimato Prosecco extra dry, Winnica: Villa Sandi
150 ml (kieliszek)  18,-   /  750 ml (butelka)   80,-

Wina białe

Pinot Grigio Delle
150 ml (kieliszek)   15,-   /   0,5 l (karafka)   40,-   /   1,0 l (karafka)   70,-

Wina czerwone

Cabernet Sauvignon                 
150 ml (kieliszek)   15,-   /   0,5 l (karafka)   40,-   /   1,0 l (karafka)   70,-  

Drinki

Koktajle alkoholowe

1. Fragolino   30,-

Fragolino, syrop truskawkowy, sok z cytryny, bazylia                   

2. Pink   32,-

Gin pink, syrop brzoskwiniowy, sok z cytryny, tonic Kinley Rose 

3. Vetz tonic   31,-

Prosecco, Vetz, Kinley tonic water    

4. Aperol   30,-

Prosecco, Aperol, splash wody gazowanej          

Mocktaile bezalkoholowe

5. Limoncello spritz 0%   28,-

Opis składników stosowanych po pizzy, makaronów, sałatek

Pomidory San Marzano – pomidory uprawiane na małym obszarze wokół Neapolu, są uznawane za jedne z najlepszych pomidorów do sosów i dań kuchni włoskiej.

Pomidory Pelati – pomidory, które charakteryzują się słodkim smakiem i niezwykłym aromatem, mają gęstą konsystencję i jasnoczerwony kolor.

Mozzarella Fior di Latte – delikatny ser o przyjemnym kremowym smaku i białym kolorze.

Salami Spianata – lekko pikantne dojrzewające salami.

Salami Napoli – delikatnie łagodne salami produkowane z najwyższej jakości mięsa wieprzowego.

Parmigiano Reggiano –  to król włoskich serów, twardy, dojrzewający ser z mleka krowiego, który powstaje wyłącznie w określonych regionach Włoch. Dojrzewa od 12 nawet do 36 miesięcy.

Pancetta Arrotolata – rolowana wersja pancetty, czyli surowego boczku wieprzowego, przyprawionego i suszonego. Dojrzewa przez kilka tygodni lub miesięcy.

Szynka dojrzewająca – włoska surowa szynka wytwarzana z całych udźców tradycyjnymi metodami.

Grana Padano – rodzaj sera wytwarzany z mleka krowiego, jeden z najbardziej znanych włoskich serów.

Gorgonzola – ser miękki dojrzewający pochodzący z włoskiego regionu Lombardia.

Pomidorki Carbone – pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, lekko podsuszone.

Burrata – świeża włoska mozzarella, w środku której kryje Stracciatella, pochodzi z Apulii, niesamowicie  kremowa.

Ricotta – delikatny, kremowy ser, lekki, łagodny i niezwykle wszechstronny.

Tagliatelle – klasyczny włoski makaron, długie płaskie wstążki, które idealnie chwytają sos. Pochodzi z regionu Emilia-Romagna.

Nie znalazłeś czego szukasz?